Sunday, February 19, 2017

Kamar sutera Kita

sumber: https://missobsesi.blogspot.my/2014/03/kamar-sutera-kita.html

Hello, Hi, Assalamualaikum.

Okay dengan bajet ulat bukunya aku 
nak review satu buku harini. Woha. 
Actually aku bukan kaki novel, jiwang-jiwang, 
tangkap syahdu sebab aku cuma 
penggemar buku-buku motivasi gitue (memilih pula). 
Dan sebenarnya juga aku tak tahu 
buku Kamar Sutera ni actually under 
category mana. AHAHAHA.


Apa isinya?
Strictly buku ini untuk 18 tahun ke atas ye. 
Budak-budak tak payah la baca, 
kang berhalusinasi perkara-perkara yang tak patut. Okay. 

Pervert? NOOOOOOOOOOOO! Ermm maybe a little bit , 
eh, atau kata lainnya, ayat dalam buku ni open sikit untuk budak-budak .

Pengisiannya mengenai kehidupan selepas kahwin, 
hidup berumah tangga. 
Yaah, cerita dari pengalaman penulisnya sendiri 
sewaktu baru kahwin, apa yang suami perlu pelajari , 
pelbagai motivasi, sindiran, 
pengalaman bergaul dengan mertua, 
belajar buat kerja rumah , and macam-macam lagi. 
Ada juga bab tazkirah Islamik mengenai kehidupan rumah tangga.

Ini namanya belajar sambil berhibur, 
sebab aku gerenti (InsyaAllah), tak bosan buku ni. 
Rasa nak baca non-stop topik ke topik, 
end up, sedih sebab dah habis 
baca buku yang best ni... HUHU.

No comments:

Post a Comment